Bujáki gyilkosság: kiderült, hogy ölte meg a barátját Tamás - Fotók

Napok óta a vasárnap Bujákon történt gyilkosság tartja lázban az országot: az ügyészség most friss közleményt adott ki a gyilkossággal kapcsolatban.

Mint ahogyan arról a TWN.hu is az első közt számolt be: vasárnap a temetőbe csalta a barátját egy 34 éves bujáki férfi, majd halálra verte őt. A Naphire.hu információi szerint Tamás el akarta szeretni Péter feleségét, ez lehetett a motivációja a gyilkosságra. Barátja holttestét ezt követően a közeli fás-bokros részen ásta el. A férfi telefonjáról pedig a lap információi szerint üzenetet küldött a férfi feleségének, amelyben arról tájékoztatta: egy másik lánnyal lépett le.

Az ügyészség most közleményt adott ki az ügyben!

Fotó: Police.hu

"A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint múlt vasárnap késsel és ásóval megölte ismerősét" - írja közleményében az ügyészség, majd azt is elárulták, hogyan ölte meg Tamás a gyerekkori barátját, Pétert. "A megalapozott gyanú szerint a 34 éves férfi 2023. április 23-án dél körül Bujákon, a temető melletti erdőben vele egyidős ismerősét egy éles heggyel bíró eszközzel testszerte többször megszúrta, majd egy ásóval fejen ütötte".

A férfivel szemben emberölési ügyben nyomoznak, amely bűncselekményt a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A férfi beismerő vallomást tett. Az előzetes letartóztatásáról az ügyészség szerint a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája - várhatóan - a 2023. április 28-án 10 órakor kezdődő ülésen dönt.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra