Videóra vették: 4 éves kisfiát hagyta közúton motorozni az apa

A büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről döntött az ügyészség az apával szemben, aki Egerben hagyta motorozni a fiát.

A TWN.hu információi szerint a férfi még 2020 tavaszán Eger egy csendes utcájában adta át az 50 köbcentis robogóját, hogy a 4 éves gyerek azzal a közúton közlekedjen. "A gyermek a közlekedés során védőfelszerelést, és becsatolt bukósisakot viselt, baleset pedig nem történt. A fiú közlekedése során folyamatosan mögötte haladt az apa is az általa vezetett motorkerékpárral" - írja az ügyészség. Hozzáteszik: ez a kismotor arra készült, hogy a gyerekek jártasságot szerezzenek a motorozásban, de közúton azt nem vezethetik. Pláne egy négyéves gyerek.

"Így az apa azzal, hogy gépi meghajtású jármű vezetését a közúton arra alkalmatlan személynek engedte át, elkövette a járművezetés tiltott átengedésének vétségét" - folytatja a hatóság a most kiadott közleményben. Hozzáteszik: az ügyészség az ügy összes körülményének mérlegelése alapján lehetőséget látott a feltételes ügyészi felfüggesztés – mint a bírósági eljárást elkerülő megoldás – alkalmazására.

Így: amennyiben egy évig az apa nem követ el egyéb törvényellenes dolgot, megússza az ügyet.

Címlapfotó: Facebook/MagyarországÜgyészsége

24 óra