Hat évig nem ment be dolgozni a férfi - durva, hogy bukott le

Több mint 14 millió forint fizetést vett fel ez idő alatt az önkormányzattól, kabaréba illő módon bukott le.

Hat éven át nem ment be a munkahelyére egy spanyolországi építésvezető, a fizetését azonban szép csendben felvette minden hónapban. Ráadásul meg is úszta volna az egészet, ha nem ítélnek meg neki egy díjat a 20 éves hűséges szolgálatáért. A 69 éves Joaquín Garcíát 41500 eurónak megfelelő összeget, azaz több mint 14 millió forntot vett fel ez idő alatt, lebukása után viszont 30 ezer euróra, azaz több mint 10 millió forintra büntették meg. Ez a maximális büntetés, amit a kormánytisztviselők kiszabhatnak - számol be a BBC.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Jorge Blas alpolgármester szerint a hatóságok csak akkor vették észre, hogy García nincs bent, amikor kitüntették volna a munkájáért. "Kíváncsi voltam, hogy még mindig ott dolgozik-e, nyugdíjba ment-e vagy meghalt. De a bérjegyzékből kiderült, hogy még mindig fizetést kap" - mondta Blas az El Mundo című spanyol lapnak. "Felhívtam és megkérdeztem tőle: 'Mit csináltál tegnap? Az előző hónapban, az azelőtti hónapban?' Nem tudta, mit mondjon" - mondta Blas.

A férfi ügyvédje azt mondja, Garcia a munkahelyén tapasztalható megfélemlítést miatt nem járt be, és szerinte munka sem volt, amit el kellett volna végezni. A férfi ismerősei szerint ez idő alatt filozófiát tanult otthon, és azért nem szólt a zaklatás miatt, mert félt, hogy kirúgják.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra