Stohl András miatt is: börtönbe küldené Lagzi Lajcsit Sváby András

Határozott véleménye Sváby Andrásnak, hogy Lagzi Lajcsinak meg kell kezdeni a börtönbüntetését. Azt is elárulta, miért.

"Komoly téma is terítékre került az ATV #Bochkor-ban, a műsorvezető Lagzi Lajcsi jogerős börtönbüntetéséről és az elmúlt évek történéseiről is kérdezte a vendégeit" - írja a Naphire.hu. Bochkor Gábor ugyanis felhívta a figyelmet, a Lajcsi ügyében indult eljárás hosszú évei alatt számos érdekes történet jelent meg a sajtóban a trombitaművészről. Egy jelentős részét pedig Lajcsi saját maga hozta nyilvánosságra. Elvált, beteg lett, halasztást kért, koncertezett, legutóbb pedig már egy állami kitüntetését is visszaadta. A vendégek szerint nem kizárt, a közvélemény szimpátiájáért "harcolt így" a zenész. 

“Rosszul méri fel a helyzetet szegény, vagy rossz tanácsadói vannak” - mondta Sváby András az ATV #Bochkor című műsorban, majd hozzátette: “azzal tudná újra elnyerni az emberek szimpátiáját, hogyha bemenne a börtönbe”. A Heti Napló műsorvezetője a felvételt követően magyarázatot is adott a véleményére. “Nem érzek örömet, amikor azt hallom, hogy bajban van. Kifejezetten együttérzek vele, ez egy nagyon nehéz helyzet és nagyon rossz lehet ezt neki megélni. Ennek ellenére azt gondolom, ha már így történt, akkor vállalnia kell a következményeket. 

A Naphire.hu kérdésére Sváby azt is elárulta, Stohl András korábbi jogerős börtönbüntetésének ítélethirdetése jut az eszébe, ami Lajcsi ügyét illeti. Szerinte ugyanis akkor a bíró magyarázata “egy pedagógusi levezetése volt annak, hogy mit kap majd az élettől Stohl, hogyha bevonul, és mit kapna az élettől, ha ő most nem ítélné el. “És ő azért ítélte el a művészt, hogy a börtön utáni életét szabadon tudja leélni. Büntetés nélkül az emberek megvető tekintetével kellett volna szembesülnie” - így az ATV műsorvezetője.

S hogy mit gondol a Lajcsi körüli történésekről, valamint a trombitaművész börtönbüntetéséről Pásztor Anna, Risztov Éva, vagy épp Kovács Kokó István, az vasárnap este 20:50-kor kiderül az ATV #Bochkor című műsorból, a Heti Nap Sváby Andrással után.

Címlapfotó: Youtube/ATV Magyarország

24 óra