m1baleset@pest.police.hu - Segítséget kér a rendőrség!

41 gépjármű ütközött össze szombaton az M1-esen, egy 44 éves férfi életét vesztette, rajta kívül 39-en sérültek meg. A rendőrség most a lakosság segítségét kéri.

Friss közleményt adott ki a rendőrség a szombaton az M1-esen történt halálos tömegszerencsétlenség kapcsán. Emlékeztetnek: az M1 autópálya Budapest felől Győr irányába tartó pályatest 26+600 kilométer szelvényében, 2023. március 11-én 14 óra 30 perc körül. "A Herceghalom térségében bekövetkezett közlekedési balesetben 41 jármű volt érintett. A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült - ketten életveszélyes, tizenketten súlyos, huszonöten könnyű sérüléssel kerültek kórházba" - írják.

Közúti baleset okozása miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre ismeretlen tettes ellen, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása - szakértők bevonásával - kezdődött meg. Ugyanakkor arra kéri most a lakosságot, akinek információja, vagy felvétele van az eseményekről, az jelentkezzen. "A közlekedési baleseti vizsgálók kérik, jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép-, vagy videofelvétellel rendelkezik!" - írják a police.hu-n. Az is kiderült, erre a célra egy külön postafiókot is létrehoztak, erre a címre várják az információkat: 

m1baleset@pest.police.hu

A baleset megrázó képeit ide kattintva nézheted meg!
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset
  • herceghalon tömegszerencsétlenség baleset

A rendőrség a közleményében még egy fontos kérsét intézett azokhoz, akik érintettek voltak a balesetben!

"Annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a jogcím nélküli előlegek kifizetésére minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeinek tekintetében soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállítására és megküldésére. A korábban említett m1baleset@pest.police.hu elektronikus címre várják az erre vonatkozó igénybejelentéseket is" - írják.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra