Letartóztatták a magyar ügyvédnőt: több százmilliós jacht is van a nevén

Meglepő dolgokat tudott meg az ACNews azzal a magyar ügyvédnővel kapcsolatban, aki az olasz maffiával együttműködve mosta tisztára a bűnbanda pénzét.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszék letartóztatta azt az 55 éves magyar ügyvédnőt, aki a gyanús szerint segített tisztára mosni az olasz maffia pénzét. Sőt, az ACNews híre szerint ő lehetett az egyik kulcsfigurája a legrettegettebb olasz maffiának, a calabriai "Ndranghetának. "Ez a világ egyik legvéresebb és legveszélyesebb bűnszerveze az európai kokainellátás 80 százaléka 80 százaléka rajtuk keresztül érkezik" - írja a lap. Hozzáteszik: az ügyvédnő ellen kilenc - összesen 20 év szabadságvesztéssel büntethető - bűncselekmény elkövetésével összefüggésben az olaszországi Catanzarói Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot, hogy a büntetőeljárást az olasz hatóságok le tudják folytatni. 

Egy ilyen jachtról lehet szó az ACNews híre szerint:

Az ACNews cikkéből az is kiderült, az olasz hatóságok lefoglaltak a négy Olaszországban bejegyzett járművet, öt ingatlancéget, amiből négy Budapesten van, két Pizzo Calabro-i ingatlant, és a 100 %-osan a nő tulajdonában álló, 3 millió forint törzstőkével rendelkező magyar cég nevére bejegyzett luxus jachtot. "Az Azimut márkájú, Nelly Star nevű yacht, ami Vibo kikötőjében, az 1-es számú móló rakpartjának végén  horgonyzott" - írják.

A lap híre szerint a hajó előtt egy magyar rendszámú BMW X6-osra lettek figyelmesek még 2018. április 11-én, a fedélzeten pedig minden alkalommal a nemzetközi pénzmosás, csalárd értékátruházás, nemzetközi csalás és egyéb, a maffia súlyosbító körülményei között elkövetett bűncselekmények elkövetésével vádolt ötvenhároméves Giovanni Barone-t találták. A "Nelly Star"  tulajdonosa egy magyar Kft., amelynek a tulajdonosa 2015-től a magyar ügyvédnő húga, 2019-től pedig már az ügyvédnő maga volt. Ő fizette évente a hajó kikötői díját, ötezer eurót is.

Az ACNews információi szerint a nő az egyik elfogott olasz férfi párja volt.

Fotó: Profimedia/RedDot-illusztráció

24 óra