Videó: Márk és Szandi a munkában is testvériesen osztozott - el is fogok őket a rendőrök

Elfogtak egy testvérpárt a fővárosi rendőrök, akik a gyanújuk szerint sorozatosan követtek el bűncselekményeket.

A TWN.hu információi szerint három hónapon át sorozatosan követett el vagyon elleni bűncselekményeket egy férfi a húgával - a rendőrök közleménye szerint főleg a főváros IX. kerületében. "Először 2022. szeptember 16-án törtek fel egy büfékocsit Ferencvárosban, ekkor közel kétszázezer forintot tulajdonítottak el. Egy hónappal később visszatértek ugyanide, de a riasztó bekapcsolt, így üres kézzel távoztak" - közölte közleményében a rendőrség. Hozzáteszik: november 21-én egy áruház személyzeti öltözőjébe surrantak be, és loptak el egy hátizsákot, másnap egy közeli vásárcsarnok mosdójából vittek el egy őrizetlenül hagyott pénztárcát.

A módszer mindig ugyanaz volt, a férfi kutatott, a testvére a környéket figyelte:

És még nem volt vége ekkor sem. alig két nappal később egy étterem kasszájából vittek el pénzt, majd december elején egy Ferenc körúti cukrászdából loptak. December 10-én éjjel ismét egy étterembe törtek be. "Két további alkalommal is megpróbáltak üzletekbe betörni, de ott csak a bejárati ajtó felfeszítéséig jutottak. Egy alkalommal a VI. kerületben is betörtek; december 4-én éjjel egy Teréz körúti tetoválószalon ajtaját szakították be" - folytatják a zsaruk, és az is kiderült, az üzletből tetováláshoz használt festékeket, gépeket, egy hangszórót, valamint pénzt vittek magukkal.

A két feltételezett elkövetőt a ferencvárosi rendőrök 2022. december 13-án fogták el néhány óra különbséggel.

A bűnügyeket a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A nyomozók G. Márkot és G. Alexandrát lopás bűntett, lopás vétség, valamint rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 30 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a 28 éves nő szabadlábon védekezik - közölték a rendőrök.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

 

24 óra