Ne edd meg! Szalmonella miatt hívták vissza az Auchan termékét

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt hívta vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az áruházlánc népszerű termékét.

A Nébih a honlapján tette közzé, visszahívják az Auchan 8 tojásos eperlevél 200 gramm tésztát. A tájékoztásuk szerint a visszahívás oka: szalmonella lehetséges jelenléte. Az intézkedés a 26/07/2024 minőségmegőrzési idejű, 200 grammos kiszerelésű tésztát érinti.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fent említett azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Fotó: Nébih

"Az Auchan kéri vásárlóit , hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza áruházaikba , ahol a termék teljes vételárát megtérítik blokk hiányában is." - írja honlapján a Nébih. 

Az oldalukon közzétett tájékoztató szerint a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. "Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges" - írják.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra