Tévészerelőként jutott be az idős zuglói néni otthonába a férfi, nem sokkal később már kutyás rendőrök keresték

Egy szolgálati kutya bukkant a nyomára annak a 47 éves férfinak, aki tévészerelőként jutott be egy idő nő otthonába. Aztán kiderült, egészen más tervei voltak ott.

A TWN.hu információi szerint egy 88 éves asszony kért segítséget a zuglói rendőröktől 2022. február 9-én a délutáni órákban, mivel egy férfi ellopta az ékszereit. Az idős nő a rendőröknek elmondta, hogy egy ismerősét kísérte ki a kapuba, amikor leszólította egy férfi. "Megkérdezte tőle, hogy szokott-e lenni áramkimaradás. Mivel az idős nő többször észlelt már ilyen problémát, beengedte az otthonába az állítólagos tévészerelőt" - írja a police.hu.

„Bekapcsolta a tv-t, úgy csinált, mintha szerelt volna"

- így emlékezett a nő a rendőröknek. Aztán kiderült: "javítás helyett zsebre tette az asszony ékszereit. Amikor ezt a nő észrevette, a szerelő sietősen távozott."

Fotó: Police.hu

A XIV. kerületi rendőrök a bejelentésre azonnal a helyszínre mentek, majd nemsokkal az eset után a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálati kutyája, Ikon kiszagolta a feltételezett elkövetőt - írja a police.hu, hozzátezsik: a férfit egy közeli házban találták meg.

A 47 éves férfit elfogták, előállították, majd kifosztás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A napokban pedig az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra