Fotocellás ajtóba szorult a 25 éves tolvaj a budapesti drogériában

Egy 25 éves férfi egy budapesti drogériából lopott, majd meneküléskor a bezárt fotocellás ajtó közé szorult.

Komédiába illő jeleneteket forgatott egy budapesti drogéria biztonsági kamerája. Egy 25 éves férfi 2021. június 14-én, délelőtt ment be opni az üzletbe, a zsákmána két - összesen 70.000 forint értékű elektromos fogkefe lett volna. A táskájába rejtette őket, és egy másik termék kifizetése után akart meglépni velük. A dolgozók azonban észrevették a kamerákon keresztü a lopást, így bezárták az üzlet fotocellás ajtaját. A történet itt fordult át komédiába.

Miután a fiatalember észrevette, hogy csapdába esett, a fogkeféket a táskájából a földre dobta, majd megpróbálta szétfeszíteni az ajtót, hogy kisslisszanjon. "A férfi azonban az ajtó szárnyai közé szorult, amelyek kiugrottak a helyükről, és az egyik üveg berepedt. A vádlott helyzetét látva, az utcafronton járókelők segítettek a férfinak kiszabadulni, aki elfutott." - írja friss közleményében az ügyészség, hozzáteszik: a férfi az ajtó megrongálásával csaknem 500.000 forint kárt okozott.

A férfiről készült jelenetek futótűzként terjednek a neten:

Az ügyészség lopás és rongálás miatt emelt vádat a férfival szemben, és fogházbüntetést kérnek rá. Mivel már van egy 10 hónapos felfüggesztett büntetése, azt is kérik, hajtsák azt is végre.

Címlapfotó: Police.hu/ScreenShot

24 óra