LECSAPTAK A ZSARUK: Kozmetikus segített oltatlanokat védettségi igazolványhoz - FOTÓK

Egy kozmetikus közvetítésével juttatott védettségi igazoláshoz egy háziorvos és asszisztense olyan embereket, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást - írja a rendőrség.

Három nő ellen nyomoz a rendőrség, akik a gyanú szerint 13 embert juttatak úgy védettségi igazolványhoz, hogy nem kaptak védőoltást. "A jelentkezőknek meg sem kellett jelenniük az orvosi rendelőben, irataikat egy kozmetikusként dolgozó nő adta át az orvosi asszisztensnek. Az adatokat az asszisztens az orvos tudtával, az ő jogosultságát használva rögzítette a rendszerbe. Volt olyan eset, hogy 100.000 forintot kaptak egy igazolás kiállításáért a közvetítőn keresztül." - írja a police.hu.

A három nő lakásán és az rovosi rendelőben is házkutatás volt: lefoglaltak 4 220 000 forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is.

A rendőrség lefoglalta a bizonyítékokat - íme a képek!
  • oltási igazolvány
  • oltási igazolvány
  • oltási igazolvány
  • oltási igazolvány

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig kilencrendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra