DURVA HIBA: Pfizer helyett Modernát kapott több gyerek is egy oltóközpontban!

Vasárnap reggel több gyermeket is Moderna vakcinával oltottak be a németországi Attendorn városában. Egy házaspár feljelentést tett.

A Biontech Pfizer vakcinája helyett Modernát kapott vasárnap reggel egy német városban, bár az előbbire van csak engedély egyelőre. "Az érintett gyermekek szüleit azonnal értesítettük az esetről" - közölték az illetékesek. Az oltóközpontból való távozáskor egyébként a a Moderna vakcinát kapott gyermekeknél nem észleltek rendellenességeket. A szülők kérésére azonban az esetet jelentették a rendőrségen. Egy szülőpár pedig feljelentést tett testi sértés miatt.

A hibát egyébként az oltást végző egészségügyi asszintens vette észre, az érintett gyermekek számát nem hozták nyilvánosságra.

Most felülvizsgálják a gyermekek oltását és az eljárás menetét, és azt is, hogy "csak" az egészségügyi asszisztens adott-e vasárnap véletlenül Moderna injekciót a gyerekeknek - írja a Bild.de, hozzáteszik: a gyermekek a Pfizer vakcina felnőtt adagjának egyharmadát kaphatják, és abból is csak összesen két adagot.

Címlapfotó. 123rf.com

24 óra