Aggódnak a britek: miért lett lila Erzsébet királynő keze?

Hátfájás miatt mondta le a vasárnapi istentiszteletet, azóta most először jelent meg a kamerák előtt Erzsébet királynő. A britek megint a kezei miatt aggódnak.

Járókeret nélkül, uralkodói magabiztossággal, apró mosollyal az arcán jelent meg Erzsébet királynő szerdán egy hivatalos ceremónián. A brit fegyveres erők parancsnokával, Nicholas Carter tábornokkal beszélget a róla készült sorozaton, a királyi palota közleménye szerint a 95 éves tisztet a windsori kastélyban fogadta nyugdíjba vonulása alkalmából. Hiába az Erzsébet királynőtől megszokott színes ruhák, a rajongók tekintete akaratlanul is a kezeire téved.

Miért ilyen lilák Erzsébet kezei?

A Bild erről szóló cikke szerint a feltűnő lila színnek nagyon egyszerű okai is lehetnek. Mivel Carter tábornok kezei is egyértelműen lilábbak, lehet, hogy a kamera színbeállításai nem voltak megfelelőek. "Egy másik lehetőség: keringési problémák. Ez nem szokatlan az időseknél." - írják.

Fotó: Profimedia/RedDot

De nem ez az első alkalom, hogy a britek aggódnak a királynő keze miatt. 2019-ben, a jordániai királyi párral való találkozás során is nagyon kéknek és foltosnak is tűntek. Akkor egy orvos, Dr. Bertel Berendes a lapnak elmondta: "A foltok származhatnak egy dudorból, de jelezhetik vérhígító gyógyszerek szedését is".

II. Erzsébet egyébként az év hátralévő részében nem tervez több nyilvános szereplést. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra