Íme a 10 dolog, amit azonnal törölnöd kellene a Facebook-odról!

6. Applikációk

Nagyon sokan csak unaloműzés gyanánt is engedélyt adnak olyan applikációknak, amelyek a hozzájárulásunkkal hozzáférnek bizonyos adatainkhoz. Emailcím, ismerős-lista, telefonszám,... egy poént sem ér meg, hogy mások is tudjanak ezekről a személyes dolgainkról. 

7. Főnökök, kollégák

Nem biztos, hogy egy jó munkakapcsolat titka, ha a főnököd, vagy kollégáid minden egyes lépésedről tudnak. A kapcsolatot velük emailen, vagy telefonon is tarthatod, spk esetben semmi értelme, hogy azt is lássa, mit csináltál hétvégén.

8. Helyzeted

2015-ben 500 millió ember volt, aki folyamatosan bekapcsolva tartja a Facebook-on a helymeghatározását. Pedig értelme nem sok. Azon túl, hog ynyomokat hagyunk magunk után, csak az akkumulátorunkat szívja le.

9. Nyaralás

Egyre több az olyan dokumentált eset, amikor a betörők Facebook-os bejegyzések alapján választottak betörési helyszínt. Azaz ha nyilvánosan, szinte élőben követheti bárki a pihenésünket, nagyobb az esélye, hogy áldozatokká válunk. Vannak olyan biztosítók, akik nem is fizetnek már, ha a nyaralás alatt posztolunk. 

10. Kártyaadatok

Anno volt egy érdekes kísérlet: egy férfi lefotózta a kártyája mindkét oldalát, és feltöltötte a netre. nem egészen öt perc múlva jött az első értesítés, hogy elkezdték csapolni.

 

24 óra