Bezár
A C-vitamin a legismertebb immunerősítő vitamin. Ebben az időszakban igyekezzünk megnövelni a C-vitamin bevitelünket.  Legjobb forrásaink: az összes friss zöldség és gyümölcs gazdag ebben a vitaminban (elsősorban a paprika, paradicsom, káposzta, zöldsaláta, brokkoli, kelbimbó, karfiol, sütőtök, spenót, bogyós gyümölcsök, citrusfélék, alma). Vannak fűszerek (pl. fűszerpaprika, hagymák, petrezselyem, bazsalikom) és gyógynövények (pl. homoktövis, csipkebogyó, galagonya, csalán), melyek szintén meghatározó források. Fogyasszunk naponta többször ilyen alapanyagokat odafigyelve a hő-, fémérzékenysége miatti helyes elkészítésükre. A helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel bármelyik évszakban fedezhető a szervezet számára szükséges C-vitamin-mennyiség.
Forrás: 123rf.com
A C-vitamin a legismertebb immunerősítő vitamin. Ebben az időszakban igyekezzünk megnövelni a C-vitamin bevitelünket. Legjobb forrásaink: az összes friss zöldség és gyümölcs gazdag ebben a vitaminban (elsősorban a paprika, paradicsom, káposzta, zöldsaláta, brokkoli, kelbimbó, karfiol, sütőtök, spenót, bogyós gyümölcsök, citrusfélék, alma). Vannak fűszerek (pl. fűszerpaprika, hagymák, petrezselyem, bazsalikom) és gyógynövények (pl. homoktövis, csipkebogyó, galagonya, csalán), melyek szintén meghatározó források. Fogyasszunk naponta többször ilyen alapanyagokat odafigyelve a hő-, fémérzékenysége miatti helyes elkészítésükre. A helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel bármelyik évszakban fedezhető a szervezet számára szükséges C-vitamin-mennyiség.
Előző Következő