Mivel érdemes burkolni a kertben?

Minden kertben vannak olyan részek, amik szinte megkívánják a burkolást. Ilyen például a terasz, a pergola alja, a garázshoz vezető behajtó, a kocsibeálló, valamint a járda a ház körül vagy akár a kertben is.

Ezeket a felületeket igyekszünk mindig olyan burkolóanyagokkal ellátni, amelyek tartósak, szépek, ugyanakkor természetközeli hatásuk van, így nem tűnnek idegennek, oda nem illőnek a növények közelében sem.

A térkő egy remek választás 

Az ujhazbodrogi.hu kínálatában megtalálható térkövek jelentik az egyik megoldást. Ezek általában kisebbek, mint például a járdalapok, és kellemes megjelenéssel rendelkeznek. Többféle típus közül választhatunk, így egészen biztos, hogy megtaláljuk közöttük a legjobb opciót.

Ellenálló, nem tesz benne kárt a fagy, és egész nyugodtan ráhajthatunk akár autóval is, mert nem fog ekkora terheléstől sem eltörni. Sokáig szép felületeket alakíthatunk ki vele.

A járdalap talán még előnyösebb döntés

A járdalapok jellemzően nagyobbak, általában 40 x 40 cm-esek. Sokszor betonból készülnek, és ezt sokan nem tartják elég esztétikusnak, emiatt nem döntenek mellettük, annak ellenére, hogy számos kedvező vonással dicsekedhetnek. Számukra kiváló alternatívát jelenthet a mosott kavics felületű változat, ami szintén beszerezhető az ujhazbodrogi.hu webáruházban.

Ennek sokkal természetesebb a megjelenése, ezért jobban passzol a növényekkel övezett környezetbe.

Sokan a kavicsokban hisznek

A kavicsokkal szórt felületeket is nagyon sokan választják, ám ezek esetében nem kerülheti el pár dolog a figyelmünket. Ez pedig a gondos talajelőkészítés, amit egyébként az előző két lehetőséghez is javasolunk. Ez lesz ugyanis az alapja majd a kialakított burkolatnak.

A másik az, hogy a gyomtalanításról a kavicsok esetén semmiképpen nem szabad megfeledkezni! Geotextíliát is jó, ha bevetünk, hogy még eredményesebbek legyünk. Az alaposság meg fogja határozni azt, hogy milyen sokáig marad szép a kavicsos felület.

Ne higgyük ugyanakkor, hogy megúszhatjuk karbantartás nélkül a kérdést. A kavicsok között idővel megtelepszik annyi talaj, ami alkalmas a gyomok számára, amik előszeretettel fogják újra felütni a fejüket. Ilyenkor gyomok elleni permetezéssel tudjuk majd orvosolni a problémát.

A mulcs is szóba jöhet, bár mindenhova nem való

A felsorolt funkciók mindegyikéhez nem lesz optimális, de arra alkalmas, hogy a sár és a fű kitaposása miatti kellemetlenségeket elkerülhessük. Így például kerti kanyargós kis utat nyugodtan készíthetünk belőle. Itt is a kavicsoknál már megemlített előkészítés és karbantartás lesz javasolt.

Bármelyik megoldást is választjuk, mindig a kiszemelt anyagnak, illetve terméknek megfelelő lépésekkel alakítsuk ki a területet a kivitelezés előtt, és a javaslatoknak megfelelő formában gondoskodjunk is róluk.

A bátrabbak pedig nyugodtan kísérletezhetnek a hasonló anyagok kombinálásával is. Így a térkő és a járdalap, illetve a kavics és a mulcs is izgalmas együttest és összhatást alkothat a kertünkben.

24 óra