Így válasszunk tudatosan fürdőszobaszekrényt

A tökéletes fürdőszobaszekrény kiválasztása sokszor okozhat gondot, amit mindenképpen meg kell oldani. Ez a küldetés lehet egy meggondolatlan választás, de lehet egy alaposan átgondolt és tudatos döntés eredménye is.

Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, ami segíthet ebben. Így helyet, pénzt és energiát spórolhatunk, ezáltal sokkal okosabb kialakítást kaphat a legforgalmasabb helyiség.

A mosdó és a tükör kapcsolata

A Global Viva Market tükrös szekrény kínálatában számos modell bizonyíthatja azt a felvetést, hogy a hatékonyság összeegyeztethető az igényekkel. Minden fürdőben megtalálható legalább egy mosdó és egy tükör is, ez vitathatatlan. Azonban felmerül az a kérdés is, hogy a kettő hogyan találkozik.

Mindkét elemnek egyaránt el kell látnia az elsődleges funkcióját, emellett pedig megfelelő tárolóhelyet is biztosítania kell. A mosdószekrény rengeteg dolgot elnyelhet, de a tükör is betöltheti ezt a szerepet egy tükrös szekrény formájában.

A funkcionalitás és a helyigény találkozása

Helytakarékosság szempontjából érdemes olyan szekrényeket választani, amelyek bőséges tárolóhelyet és rakodófelületet biztosítanak. Így a lehető legjobban kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret.

A kombinált megoldásokkal sokkal több lehetőségünk van a tárolásra, ami nem csak a törölközők helyét jelenti. Az is lényeges, hogy a pipere-, és a borotválkozó kellékek hol kaphatnak helyet úgy, hogy lehetőleg ne legyenek szem előtt.

A minőség kérdése

Nem is lehet kérdés, hogy kizárólag strapabíró elemeket vásároljunk, amik bírják a magas páratartalmat és a nedves környezetet. A fém vagy a fa itt szóba sem jöhet megfelelő felületi kezelés hiányában, mert nagyon hamar tönkremegy.

Emellett pedig a vízkő is árthat a berendezési tárgyaknak, így az is nagyon fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk a vízkőmentesítésről és a karbantartásról.

Állószekrény a tárolás megkönnyítésére

Az állószekrények rettenetesen meg tudják könnyíteni a tárolás problémáját, amivel minden esetben küzdünk a kicsi fürdőszobában. A tisztítószereknek és a törölközőknek egyaránt tökéletes “otthona” lehet, csak az egyik a szekrényen belül foglal helyet, a másik pedig az ajtaján.

Egy praktikus akasztóval a használatban lévő törölközőket fel tudjuk akasztani a szekrényajtóra, ami így nem marad kihasználatlanul. Főleg azokkal a modellekkel járunk jól, amik a teljes belmagasságot lefedik.

A méret a lényeg

Természetesen a plafonig érő szekrények esetében és a kisebb modelleknél is ügyelni kell arra, hogy az összkép arányos legyen a fürdőszoba méretével is. Az a megoldás sem célravezető, ha túl nagy elemeket vásárolunk, mert akkor a számunkra hasznosítható tér lesz indokolatlanul kicsi.

Emellett pedig az sem jó megoldás, ha túl sok az üres tér, mert akkor nem is tudjuk jól hasznosítani a helyiség adottságait. A harmonikus megjelenés a fürdőben is kifejezetten fontos, hiszen a lakás egyik legforgalmasabb pontja.

Minden reggel és este megérdemeljük azt a kis luxust, amit a tudatosan berendezett fürdőszoba adhat nekünk.

fürdőszoba