Melyek az építkezéshez leggyakrabban használt villamossági eszközök?

A rendelkezésünkre álló számtalan féle és fajta villamossági eszköz elősegíti a biztonságos és a balesetmentes munkát és működést. Éppen ezért nem szabad ezen szerszámok és kiegészítők vásárlásán spórolni, hiszen azzal hatalmas kockázatot vállalunk, amivel a családtagjainkat is veszélybe sodorhatjuk.

A segédanyagok csoportjába tartoznak többek között a rögzítők, a gégecsövek, a falon kívüli dobozok, valamint a bilincsek egyaránt.

De vajon melyek kellenek az építkezéshez, felújításhoz? Milyen megoldásokkal tudjuk megkönnyíteni és felgyorsítani a szerelést? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adhatunk.

Hajlékony gégecsövek otthonra

Az Elektrikstore.hu építkezéshez szükséges szerelvényei között megtalálhatjuk a hajlékony gégecsöveket, amelyek legnagyobb előnye a hajlékonyság. Mivel rugalmasan alkalmazkodnak a környezeti adottságokhoz, hatékonyan segítik elő a villanyszerelési munkálatokat az átalakítás során. Ezekben több különálló kábelt el tudunk vezetni, amik így védve vannak a környezeti és időjárási hatásokkal szemben.

Leggyakrabban hagyományos háztartásokban, családi házaknál alkalmazzák, de gyakran kerülnek elő ipari környezetben egyaránt. Alkalmazásuk tehát bevett megoldásnak számít számtalan területen, hiszen több vastagságban és hosszúságban kaphatóak. Már csak az a kérdés, hogy az adott ingatlannál melyikre és milyenre lesz szükség ahhoz, hogy minden vezeték kényelmesen elférjen.

Villanyszerelési anyagok tömítéshez és szigeteléshez

Bár nem tűnik annyira fontosnak, de a villanyszerelés biztonságos kivitelezéséhez időnként nélkülözhetetlennek tűnnek a szigetelő-, a tömítő-, valamint az egyéb jelölőanyagok. A szigetelőszalagot például akkor szokták használni, ha az elektromos eszközök, valamint a hozzájuk kapcsolódó vezetékeknél csökkenteni szeretnénk a balesetek kockázatát. Ezekből többféle szín, méret, valamint anyag is választható.

A színeknek főleg a biztonságos működés miatt van jelentőségük, hiszen figyelemfelkeltőek, könnyedén észrevehetjük azokat a vezetékeknél. Nem beszélve arról, hogy így még láthatóbbá tehetőek azok a munkaterületek, ahol az elektromos áram veszélyt jelenthet az emberek testi épségére.

Megoldások a hatékony rögzítéshez

Nem maradhatnak ki az olyan villanyszerelési segédanyagok sem, mint például a rögzítők. Ezek a nevükből adódóan a kábelek rögzítésére alkalmasak. A segítségükkel ugyanis megoldhatóvá válik, hogy az egyes vezetékek mindig rendezetten fussanak egymás mellett, stabilan álljanak és össze legyenek kötve. Szintén több méretük és színük van, emellett nem árt kiemelni azt sem, hogy hőállóak, ezáltal egy erősebb hőhatás sem okoz bennük kárt.

Mi a helyzet a hosszabbítókkal?

Mindegy, hogy családi házról van szó, esetleg ipari felhasználásról, elosztókra és hosszabbítókra mindenhol szükség van. Nagy segítséget jelenthetnek azokon a területeken, ahol nincsen elegendő konnektor vagy áramforrás.

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra