Funkcionális és letisztult: modern stílus a konyhában

A modern stílus a letisztultságról, funkcionalitásról és minimalizmusról szól. Jellemzői a tiszta vonalak, az egyszerű formák, a neutrális színek és a természetes anyagok felhasználása. Hogyan néz ki mindez a gyakorlatban, és miben nyújthat többet számunkra, beruházóként egy belsőépítész szakember alkalmazása? Cikkünkből ez is kiderül!

Precizitás a kivitelezésben = elvárásokon felüli végeredmény

Ha van némi affinitásunk a lakberendezéshez, könnyen azt gondolhatjuk: itt az ideje kipróbálni magunkat a gyakorlatban, vágjunk bele! Ám egy profi belsőépítész csapattal, például a LivDan Home beruházóknak nyújtott szolgáltatását igénybe véve szállodák, lakóparkok, irodák vagy épp lakások belső terét is stílusosan kiviteleztethetjük. Sőt, ingatlanosként akár a profitunkat is növelheti egy-egy jól átgondolt, igényes belső kialakítású épület. 

Modern stílus a konyhában: a legfőbb jellemzők

A modern stílus megvalósítása a konyhánkban több szempontot is figyelembe véve történhet. Mivel az irányzat az egyszerű vonalvezetésre, sima felületekre és kevesebb díszítésre helyezi a hangsúlyt, a bútoroknál is érdemes olyan darabokat választani, melyek letisztult formavilággal rendelkeznek. Persze ezek a darabok is lehetnek magasfényű felületekkel vagy fémes elemekkel díszítve. 

A modern stílus előszeretettel ötvözi a különböző anyagokat és textúrákat is: a kemény és a lágy, illetve a matt és fényes felületeket. Így izgalmas kontrasztokat hoz létre minden térben, miközben a praktikusságra is törekszik.

Mindemellett, mivel ebben a stílusban fontos a világos és tágas tér, így a színek terén a fehér, szürke és fekete árnyalatai domináljanak. Az ablakok is legyenek nagyobbak, magasabbak, hogy minél több természetes fény juthasson be a helyiségekbe! Persze természetesen egy-két élénkebb tónus használata is megengedett, például a kiegészítőknél. 

Fontos a praktikusság és a rend is, valamint az anyagválasztásban is az egyszerűségre való törekvés. Így az anyagok közül a rozsdamentes acél, az üveg, a fa és a márvány a preferáltak. A kiegészítők terén is érdemes figyelmet fordítani a funkcionalitásra és a letisztultságra. A modern konyhai eszközök, a minimalista lámpák vagy a dizájnszékek is mind-mind csak emelhetik a konyhánk fényét, és erősíthetik a rendezettség érzését. Elengedhetetlen, hogy minden elem harmonizáljon egymással és a tér összhangját erősítse.

Egy szakember legnagyobb előnyei

Egy képzett belsőépítész nemcsak a konyha tervezésében nyújthat segítséget, hanem szakértelmével és tapasztalatával a legoptimálisabb megoldásokat is fel tudja mutatni. Ő figyelembe veszi minden igényünket és egyedi elképzeléseinket is. Ezért biztos, hogy a konyha maximálisan az ízlésünknek megfelelően lesz kialakítva. A segítségével így magabiztosabban és precízen valósíthatjuk meg álmaink modern stílusú konyháját.

24 óra