Mi jellemzi a pilóta órákat?

Számtalan óratípus létezik, vásárolhatunk elegáns, divatos, luxus vagy sportórákat, attól függően, hogy milyen helyzetben szeretnénk azt viselni. Mivel az életünk folyamán nagyon sokféle szituációban kell részt vennünk, így sokféle vekkerre van szükségünk.

Az egyik meghatározó sportóratípus a pilótaóra, amit több márka kínálatában is megtalálhatunk. Ezek a ketyegők nagyon vagányak, jól néznek ki, ráadásul számos plusz funkcióval is rendelkeznek. Cikkünkben bemutatjuk azt, hogy mit tudnak ezek az időmérők, és márkát is ajánlunk az érdeklődők számára.

A pilótaórák szerepe a levegőben létfontosságú volt!

Régen zsebórákat használtak az emberek, azonban a repülőgépek pilótái számára a zsebóra elővétele kockázatos manővernek bizonyult. Éppen ezért az egyik pilóta javaslatára készítette el a Cartier az első csuklóra csatolható példányt, ettől kezdve pedig semmi sem állíthatta meg ezt a hullámot. Az Órashop.hu Zeppelin órái között is kiváló pilótamodelleket találsz, melyek rendkívül mutatósak, magas minőségűek és pontosak.

A Zeppelin márka

A márkát 1987-ben hozták létre azzal a céllal, hogy egy fiatalos, vagány brandet alkossanak, így álljanak ellen a Távol-Keletről beáramló tömegcikkeknek. A márka névadója a híres Ferdinand Graf von Zeppelin, a léghajók úttörője. A Zeppelin vekkereket az időtlenség, a nagy analóg, könnyen leolvasható számlap, valamint a kényelmes szíj és a jellegzetes korona jellemzi.

A pilóták közös jellemzője

Ezeknek a vekkereknek a levegőben kellett helyt állniuk, szélsőséges körülmények között és segíteniük kellett a pilótának, ezért a számlap nagy, a tok széles, robusztus és strapabíró, a mutatók és az indexek pedig hangsúlyosak. A vekker olvashatósága könnyű, melyet a számlap-mutató kontrasztossága is segít. A korona széles, hogy kesztyűben is lehessen használni, valamint a számlap, a lumineszcens rétegnek köszönhetően sötétben is leolvasható. A pilóta tájékozódását és számításait a lünettán található logaritmikus skála segíti.

A Zeppelin karórák jellemzői

Ezeket a modelleket azonnal felismered, hiszen a tervezők egyedi és jellemző számlapokat és kinézetet alkottak. Minden paramétert megtalálhatsz, ami a pilóta vekkereknél szükséges: a hatalmas számlapot és a kontrasztos mutatókat. Többféle szerkezettel dolgoznak, jellemző a svájci Ronda, az Eta vagy a japán Miyota. Magát az órát Németországban szerelik össze. A Zeppelinek lehetnek kvarc vagy automata működésűek.

A Zeppelin kollekciók

Többféle kollekció modelljei között tudsz válogatni, ezek közül a leghíresebbek az Atlantic, az Eurofighter, a Hindenburg vagy a Flatline. Az órák strapabíróságát az edzett kristályüveg biztosítja, a kinézet pedig igen változatos. Izgalmas, vagány színek, mint a zöld, a barna, az ezüst, az antracit, a fekete, a fehér és a bézs.

A Zeppelin kiváló választás, ha egy remek pilótaórára vágysz. Figyelemre méltó kinézet, feltűnő megjelenés, remek színösszeállítás és kényelmes viselet jellemzi, érdemes megismerkedni vele.

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra