Leszakad az ég: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csapadékban nem lesz hiány pénteken a Kárpát-medencében.

A TWN.hu információi szerint a köd szép lassan feloszlik ma, miközben tovább vastagszik a frontfelhőzet. Napsüzésre elsősorban az ország keleti felében lehet számítani. "Északnyugat, nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben lassan kelet felé helyeződik, késő délutánra, estére várhatóan a Duna-Tisza közéig jut el. Miközben keleten addig kicsi a csapadék esélye, a Nyugat-Dunántúlon kiadós mennyiség is hullhat" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a délkeleti, keleti, majd késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesznek az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékek. Késő estére többnyire 9 és 15 fok közé hűlhet a levegő. 

Fotó: met.hu

Az OMSz ugyanakkor riasztást is kiadott az eső miatt. "Napközben egy hullámzó front éri el hazánk térségét, melynek hatására az északnyugati megyékben a napi csapadékösszeg meghaladhatja a 20 mm-t. (Az intenzívebb csapadékgócokat a nyugati megyékben délután néhol villámlás kísérheti.)" - írják a honlapjukon.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

 

24 óra