Eső, jégeső, zivatarok, szél - szinte az egész országra riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében közölte, szerdán este egy hidegfront éri el az országot. 13 megyére az eső, szinte a teljes országra zivatarok miatt adtak ki riasztást.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 12, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható. Ugyanakkor szerdán egy kiterjedtebb csapadékrendszer érkezett fölénk, melyben az eső, zápor mellett a Dunántúlon, majd hajnaltól a középső országrészben, illetve északon is előfordulhatott zivatar. A szerda esti előrejelzés szerint a Dunántúl északnyugati felén, illetve az északi országrészben több helyen hullhatott jelentős mennyiségű, 20 mm-t elérő csapadék.

Csütörtökre szinte a teljes országra riasztást adtak ki zivatarok miatt:

Fotó: met.hu

Csütörtökön napközben délnyugati irányból fejlődve akár több hullámban is kialakulhatnak zivatarok, kiemelten a Dél-Dunántúlon, Alföldön, északkeleten. "A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon intenzív zivatarokhoz is kedvezőek a feltételek viharos (60-70 km/h feletti) széllel, illetve rövid idő alatt 20 mm feletti csapadékkal, jégesővel" - írja a met.hu. Délután, este ebben a térségben esetleg heves zivatar is előfordulhat 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

13 megyére eső miatt adtak ki riasztást:

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra