A nyaralás után kapott levelet a rendőrségtől a pár, amikor kinyitották, nem hittek a szemüknek

Alig ért haza a spanyolországi nyaralásából a pár, máris egy levél fogadta őket a postaládájukban. A feladó a rendőrség.

Gary Thornburn és szerelme, Clare Beards épp csak hazaértek a jól megérdemelt nyaralásukból, amikor egy kellemetlen levél várta őket a postaládájukban. Pedig a pár mesésen érezte magát Spanyolországban, ahová a gyerekeikkel és a barátaikkal utaztak. A 13 napos Murcia-i pihenés azonban meglepő fordulattal ért véget: a Manchester-i rideg valóság szerint büntetőeljárás indult ellenük.

A rendőrségi levele szerint az egy fehér Golf GTI tulajdonosai egy 30 mérföldes zónában (ami körülbelül 50 km/órának felel meg - A szerk.) körülbelül 55 mérföld/óra (ami körülbelül 88 km/órának felel meg - A Szerk.) sebességgel hajtottak. A száguldást  egy sebességmérő kamera augusztus 5-én rögzítette is, a repülőtértől mintegy 16 kilométerre.  

Furcsa: a bűncselekmény idején Gary és barátnője, Clare több mint 2400 kilométerre volt Manchestertől.

Ők ugyanis augusztus 3-án szálltak fel a repülőre és indultak el Spanyolországba. Az autójukat pedig egy erre a célra létrehozott cégnél hagyték, akik némi pénzért cserébe egy biztonságos helyen parkolják le, míg a család visszaér. "A hivatalos céget vettük igénybe, mivel biztosak akartunk lenni abban, hogy az autóval jól bánnak, mivel nagyon drága volt." - mondta Gary a DailyMail híre szerint, és azt is hozzátette: hihetetlen, hogy a kocsijával száguldoztak és biztos benne, ez bűncselekmény.

Természetesen azonnal a rendőrséghez fordultak és közölték, nem voltak az országban az adott napon. A zsaruk nem kommentálták az esetet, a repülőtér szóvívője viszont igen. Az ügy így még furcsább lett. Ő ugyanis azt mondta, a pár autója ott állt, ahol kellett, a kulcsot biztonságban tárolták, majd a pár vitte el. "A további vizsgálatok azt mutatják, hogy a sebességmérő kamera képén látható jármű különbözik a nálunk hagyott járműtől" - tette hozzá a repülőtér szóvivője.

A lefotózott autó rendszáma azonban állítólag ugyanaz, mint Garyék kocsijáé. Most már mindenki a rendőrségi nyomozás eredményére kíváncsi majd.

Címlapfotó: Facebook/spectrum.fm.costa.almeria

24 óra