Bűnszervezetet vezetett a bogyiszlói Katika, nem akárhol találtak rá a zsaruk - Videó

Februárban jogerős ítélet született az ügyében, Zs. Katalin azonban még ezt megelőzően eltűnt. A börtönbe is hiába várták, de a bújkálásnak vége lett. Egzotikus országban csípték el.

A TWN.hu információi szerint bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt szabott ki a bíróság nyolc év letöltendő szabadságvesztést Zs. Katalinra jogerősen még 2022 februárjában. "A nő azonban még ezt megelőzően ismeretlen helyre távozott, később nem vonult be a börtönbe, megszökött a hatóságok elől" - közölte a rendőrség egy közleményben, amelyben az elfogásáról adtak hírt.

Mivel már akkor felmerült a gyanú, hogy az asszony külföldön bujkál, ezért ellene európai elfogatóparancsot is kiadtak.

"A feltételezés beigazolódott, amikor a Tolna megyei felderítők és a KR NNI célkörözési egységének nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él. A búvóhely pontos beazonosítása érdekében felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözés tagjaival" - írja a police.hu, hozzáteszik: a rajtaütésre 2022. június 5-én került sor.

"Az asszonyt a spanyol rendőrök az Ebro folyó partján bérelt házában fogták el. Lehetősége sem volt az ellenállásra" - írják.

Kiadatásáról a spanyol hatóságok döntöttek, és őt a 2022. július 6-án átadták a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban hozták haza Spanyolországból. Zs. Katalint ezt követően a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra