Zivatarok és felhőszakadás: ezekre a megyékre adtak ki mára riasztást

Tizenkét megyére zivatarok, négyre pedig felhősuakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre.

A friss előrejelzés szerint nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, ugyanakkor a keleti országrészben zömmel napos, gomolyfelhős idő várható. "Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul" - írja előrejelzésében a met.hu, délutánra viszont veszélyjelzés is érvényben van.

Ezekben a megyében lehet zivatarokra számítani:

Fotó: met.hu

A déli óráktól nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam, legnagyobb területi lefedettséggel az ország délnyugati harmadában fordulhatnak elő, de kisebb számban a Dunántúl északkeleti, északi részein, illetve a Duna-Tisza közén is megjelenhetnek - fogalmaz az országos Meteorológia Szolgálat a honlapján. "A zivatarokhoz viharos (> 60-70 km/h) széllökések, illetve főleg a délnyugati, nyugati megyékben felhőszakadás (> 25-35 mm) is társulhat. Az esti órákban várhatóan fokozatosan lecseng a zivatartevékenység" - írják.

Négy megyére felhőszakadás miatt adtak ki riasztást:

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra