A "Szemmel Weiss Egyetem" és "Merkely Béla" nevével reklámozták a vizsgálatukat - gyanúsítottak lettek - Fotók

Ismert professzor nevével visszaélve reklámozták diagnosztikai vizsgálatukat, három gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök. Nem mindennapi bizonyítékok kerültek elő.

Személyes adattal visszaélés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály 2022 januárjában, mert egy weboldalon Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának nevével visszaélve, illetve egy vele máshol és más céllal készült videóval jogtalanul reklámoztak arteriográfos állapotfelmérést - ez a rendőrség friss közleményének első mondata, gyakorlatilag a tényállás.

Majd kiderült az elkövetők módszere is, ráadásul nem mindennapi bizonyítékok is előkerültek.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy "egy cég munkatársai telefonkönyvből, a nevük alapján kiválasztva próbáltak elsősorban idős embereket felhívni, hogy „akciósan” 3500 forintért érdiagnosztikai vizsgálatot ajánljanak, majd többszázezer forintért közérzetjavító és wellness eszközöket adjanak el nekik" - írja a police.hu. A nagyobb hatás kedvéért Merkely Béla professzor állítólagos ajánlását nemcsak honlapjukon tüntették fel, de beszélgetések során is hangsúlyozták.

Ráadásul nem mindennapi, az érzelmekre ható mondatokkal próbálták rávenni az embereket, édemes fizetni...

Marcika ballagása, Szemmel Weiss Egyetem, Merkely Béla - íme a bizonyítékok képeken!
  • Merkely Béla visszaélés
  • Merkely Béla visszaélés
  • Merkely Béla visszaélés

Címlapfotó: Police.hu

24 óra