Ezt a 6 szokatlan jelet küldi a tested - a stressz eluralkoldott feletted!

A határidőnapló ismét zsúfolásig tele, a szennyes egyre csak gyűlik, a hűtőszekrény pedig üres. A teendőink listájának látványától az adrenalinszintünk az egekbe szökik, és az éjszakánknak már be is fellegzett.

Mi is az a stressz? 

A stressz a szervezetünk reakciója, amely többek között  veszélyes helyzetekben lép működésbe. A testünk ilyenkor több stresszhormont (kortizol, adrenalin és noradrenalin) bocsát ki, amelyek rövid távon hatékonyabbá teszik a működésünket. Ez valójában egy rendkívül fontos és "életmentő" funkció. Ha azonban a stresszhelyzet hosszú időn keresztül fennáll, és a stresszhormonok már nem csökkenthetők, annak fizikai és mentális hatásai is lehetnek. 

Hogyan veszem észre, hogy stresszes vagyok?

A stressz tünetei sokrétűek és egyénenként eltérőek. Az esetek többségében azonban súlyosbítják a már amúgy is fennálló problémákat. Ha például gyakran szenvedsz a feszültségtől, akkor egy dolog biztos, stresszes állapotodban is elő fog ez jönni. Az idegesség miatt gyomorgörcsöd van? Már készítheted is a könnyű kajádat, a langyos italodat, vagy bevett praktikádat, hogy enyhűjenek a tünetek.

Bár a stressz tünetei nagyon különbözőek lehetnek, van 6 olyan tünet, ami az esetek töbségében jelentkezik!

Íme a 6 legbiztosabb jele, a stressz felülkerekedett rajtad!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra