Lecsapott a TEK: magyar ügyvéd maffia zsarolta az üzletembert! - Fotók

Sokkoló bűncselekmény

Lecsapott a TEK: magyar ügyvéd maffia zsarolta az üzletembert! - Fotók

Több százmilliós vagyont zsarolt ki egy ügyvédekből álló maffia egy magyar üzeltembertől, azzal is fenyegették, megölik. Lecsaptak rájuk.

Nem mindennapi bűncselekményről számolt be az ügyészség: egy ügyvédekből álló banda százmilliókkal rövidített meg egy jólemnő feltaláló-vállalkozót. "A gyanú szerint egy negyvenhárom éves budapesti ügyvéd férfi 2014-ben megbízást kapott a feltaláló üzletember sértettől, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat. Az ügyvéd felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, így elhatározta, hogy ügyfelét kihasználva, csalárd módon jut anyagi előnyhöz. Ennek keretében elhitette ügyfelével, hogy házkutatást fognak nála tartani, és elkért tőle több adathordozót, amelyek üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Miután nem következett be az egyébként csak az ügyvéd által kitalált házkutatás, az adathordozókat nem adta vissza, hanem megtévesztve ügyfelét, egy társával hamisan azt állította, hogy azokat a sértett védelme érdekében a Dunába dobták." - írja a honlapján az ügyészség.

Íme a TEK felvételei az akcióról és a zsákmányról!

Az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben a tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket azonban a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával több, mint százezer eurót tulajdonított el a sértettől. Amikor az ügyfél 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta a sértettet, és a rákövetkező évben több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle élet elleni fenyegetéssel - folytatják a közleményben.

A bandára egy összehangolt akció keretében csaptak le több helyszínen, ennek keretében a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, valamint vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. A nyomozó ügyészek öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül hármat őrizetbe vettek.

Címlapfotó: Ügyészség

24 óra