Üres a lakásod? Így segíthetsz egy magyar orvosnak!

Összefogott az ország: a koronavírus elleni harc hetekre meghatározza majd az életünket, most egy újabb remek kezdeményezés indult a közösségi oldalon az egészségügyi dolgozókért. Hatalmas siker!

A koronavírus-járvány elleni harc példátlan összefogásra ösztökéli az embereket, legyen szó egy fuvarról, maszkok varrásáról, vagy ingyenes ételekről, aki tud, próbál segíteni, hogy minél előbb túl legyünk ezen az időszakon. A legtöbb segítséget természetesen ezekben a hetekben az egészségügyi dolgozók, és a rendfenntartó szervek dolgozói kapják, hiszen ők azok, akik az első sorokban harcolnak a vírus ellen. Néhány napja országszerte egyre több helyen tapssal kösznik meg nekik az önkéntes karanténba rekedt magyarok a munkájukat, megható videók tucatjai jelentek meg erről a közösségi oldalakon.

Most egy az egészségügyi dolgozókért létrehozott kezdeményezés kap jókora figyelmet. Nem véletlen: hatalmas siker!

Már több mint 1200 tagja van annak a Facebook-csoportnak, aminek a létrehozói azt vették a fejükbe, a koronavírus ellen éjt-nappal harcoló egészségügyi dolgokók segítségére siet. A "Pihentesd a dokit!" névre keresztelt kezdeményezés lényege, hogy a csoport tagjai olyan emberek segítségét kérik, akiknek van üresen álló lakásuk, amit felajánlanának. 

A csoport adminisztrátora először a saját üzlethelyiségét ajánlotta fel, de olyan sok reakció jött rá, hogy megszületett egy új kezdeményezés. "Összesen eddig 82 üres lakást ajánlottak fel, amiből 42-43 lakás már gazdára is talált, és jelenleg 12 folyó ügyünk is van" - mondta a TWN.hu-nak Berke Mónika, a csoport adminisztrátora. Kédésünkre hozzátette: az ingatlanokat emailben kapják a tulajdonosoktól, és az őket megkereső orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak "közvetítik" ki őket. 

Fotó: Profimedia/RedDot

"Miután az orvosok bemutatják az igazolásukat, hogy valóban ott dolgoznak, összekötjük őket a tulajdonosokkal, és a járvány végéig egy szívességi használati szerződést kötnek egymással" - mondta az egyébként ingatlanosként dolgozó Berke. A kezdeményezésnek köszönhetően így azok az egészségügyi dolgozók, akik kénytelenek sokat utazni a munkahelyeikre, ingyen, és többet aludhatnak, pihenhetnek ebben a számukra embertpróbáló időszakban.

A csoportot ide kattintva találod meg a közösségi oldalon!

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra