33 éve letarolták a dalukkal a világot - Te felismered ezt a bácsit?

Nem baj, ha az énekes nevét nem tudod, sikereik csúcsán se tudta szinte senki. De azt azért illene, melyik bandának a frontembere.

1988-ban alakultak, az első lemezük pedig máris a világhírnévig repítette őket. Sőt, ma sajnos azt is hozzátehetjük, ez lett a legsikeresebb albumuk, kiadása óta ötszörös platinalemez lett. Az abumnak köszönhetően hosszú évekre tele is lett a naptárjuk koncertekkel és vissza is vettek a tempóból. De nem csoda: a 90-es évek második felében Magyarországon sem nagyon akadt buli, ahol nem játszották le azt a bizonyos dalt. 

Fotó: Instagram

1996-ban a funky alapú rockbanda picit alakított a stílusán, ami 1999-re teljesedett ki. Slágert azonban azóta nem sikerült alkotniuk, így a 33 éves legendás dal örökségéből léteznek ma. Talán ennek is köszönhető, hogy a banda frontemberét alig 12 ezren követik az Instán, igaz, anno a nevét se tudta senki. A pörgös orvosokat és a két herceget azonban máig sokan. 

Na, tudod már, melyik zenekarról és számról van szó? Ha nem, lapozz és eláruljuk!

1988-ban, New Yorkban alakultak. Debütáló lemezük jelenleg is a legsikeresebb. Címe: Pocket Full of Kryptonite, amely 1991-es kiadása óta ötszörös platinalemez. A '90-es évek második felében kisebb intenzitással dolgoztak, az évtized végén átmenetileg feloszlott a zenekar. Az 1996-os albumukon meginduló stílusváltás az 1999-es albumon kiteljesedett. A nagy visszatérés ismét a régi funky és jam hangulatban készült. Legismertebb dalaik a Two princes és a Little Miss Can’t Be Wrong, amelyek 7. illetve 17. helyen voltak az amerikai toplistákon.

 

Lapozz a megfejtésért!

24 óra