A Házibuli sármos főszereplője volt: így néz ki 62 évesen - Fotók

A Házibuli szívtipró Pierre Cosso szeme még mindig csillog - egyébként sok minden más megváltozott, ami őt illeti. 

A fiatal színészt a fehér strandok és pálmafák tengere vonzotta mindig is és a 90-es évek végén megvalósította álmát, felhagyott a színészi karrierrel, és Francia Polinéziába szerződött, ahol hajóskapitány lett. Ott ismerkedett meg jelenlegi feleségével, a polinéziai Rautea-val, és ma már van egy fiuk, a 12 éves Noa. Két másik nővel pedig még kettő, a 23 éves Lucas és a 19 éves Lino. 

Családmodelljük különlegessége, hogy otthonuk a katamaránjuk, amelyen körbehajózzák a paradicsomi szigetet - kutyájukkal, Sashával együtt. „Hajón élni és bejárni a világ óceánjait - erről álmodtam gyerekkorom óta” - mondta Cosso 2011-ben a Stern magazinnak. Ez a lépés „radikális döntés” volt, és a tenger megtanította őt a tiszteletre és az alázatra.

Az, hogy Európában ünnepelt színészcsillag és szívtipró volt, a Csendes-óceán déli részén senkit sem érdekel. Itt Cosso és „óceáni családja”, ahogyan ő magát és szeretteit nevezi, katamarántúrákat kínál. Miután negyed évszázadot töltött fogadott hazájában, minden zátonyt úgy ismer, mint a tenyerét.

A zene a szenvedélye

A gitárja mindig a fedélzeten van. Pierre Cosso már akkor is ezzel varázsolta el a lányokat. Ma már pénzt keres vele: lemezeket ad ki, a tengerparton rendszeresen fellép a zenekarávalaminek a felesége is tagja. Ha pedig unja magát repülőre száll és a magasba emelkedik kisgépével. „A világot felülről szemlélni mindent visszahoz az egyensúlyba” - mondja az egykori színész, aki imád utazni. A családjának megmutatta már Ausztráliát, Új-Zélandot, Olaszországot és az Egyesült Államokat is. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra