81 éves lesz A klinika Christa nővére: 30 éve él ezzel a férfival együtt - Fotók

Ausztriában született, Ausztriában is él: a magyarok 36 éve ismerték meg és "szerettek belé", azóta nem csak nálunk, világszerte Christa nővérként ismerik. Friss képei pedig felrobbantják a netet.

Talán csak a Szomszédokhoz, a Dallashoz és a Família Kft.-hez lehet hasonlítani A klinika című sorozatot, amit 1985-ben kezdtek sugározni Németországban, hozzánk azonban csak 1988-ban érkezett meg. Nem túlzás, akkoriban minden héten milliók ültek a képernyő elé, hogy megnézzék a legfrissebb részeket. Hogy megcsodálják az Alpok vonulatait, a jóképű Udo dokit kiugrálni a hófehér Golf 1-es kabirójából. Hogy elmerüljenek Elke nővér mosolyában és jót nevessenek Hildegard főnővér karakán és irónikus megjegyzésein. És csodálják a Feketeerdő Klinika főorvosának, Brinkmann dokinak a szakmai tudását és magánéletének alakulását Christa főnővérrel.

Példakép lett

Utóbbi szerepét a Salzburgan született orsztrák színészszülők gyermeke, Gaby Dohm kapta meg. 42 éves volt már, amikor a sorozatnak köszönhetően megismerte a nevét a világ, és összesen 70 epizódban alakíthatta a népszerű karaktert. A színésznő ennek köszönhetően nők példaképe lett. Nem csak a frizuráját, stílusát, a kedvességét is sokan igyekeztek másolni. A sorozat sikerét újabb szerepek követték, játszott az Öreg-ben, de a Derrick-ben is. Korábbi házasságából született egy fia, harminc éve pedig egy rendezővel él boldog kapcsolatban Salzburgban.

Friss képein ámul a világ - a galériánkban további titokat is elárulunk róla!

Galéria: 81 éves lesz Christa nővér - friss képeit minden rajongónak látnia kell
  • Gaby Dohm, Klinika, Színésznő,
  • Gaby Dohm, Klinika, Színésznő,
  • Gaby Dohm, Klinika, Színésznő,
  • Gaby Dohm, Klinika, Színésznő,

Címlapfotó: Profimedia/RedDot 

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra