40 éve minden kislány szerelmes volt belé: ma senki nem ismeri fel ezt a tetovált 52 éves fickót - Fotók

Kisiskolás lányok tízezrei estek szerelembe Magyarországon, amikor a 80-as években a mozik bemutatták a gyerek fantasy filmet - az alig 13 éves hosszúhajú kisfiúval a főszerepben.

A 1984-ben bemutatott nyugatnémet–brit–amerikai koprodukcióban készült alkotást Michael Ende azonos című regénye ihlette. A címadó dal is akkora siker lett, hogy az is világhírűvé tett egy fiatal énekest. A történet akkoriban tényleg nem volt hétköznapi: egy 10 éves kisfiú egy könyvtárban bújik el az őt üldöző gyerek elől, majd egy könyvet kezd olvasni, ami valósággal megelevenedik. Gonosz erők akarják elpusztítani azt a világot, egyetlen reményük az a 13 éves kisfiú, akinek a szerepét végül az a ma már 52 éves férfi kapta meg, aki 7 éves kora óta játszott tévésorozatokban, így kellő tapasztalata volt a kamerák előtt. No meg különleges fizimiskája.

Fotó: Profimedia/RedDot

A film sikere világhírűvé tette őt is, a karrierje azonban néhány évvel később megfeneklett.Köszönhetően annak is, hogy az elhúzódó forgatások miatt nem akarták kifizetni a neki járó pluszpénzt, így kénytelen volt jogi útra terelni a dolgot. Így már a premierre se hívták meg. Bár a 2000-es évek közepén megpróbált visszatérni és kapott is néhány kisebb szerepet, be kellett látnia, karrierje csúcsa 1984-ben volt. És ezen már ő sem változtathat. Ma már rendre csak az extrém külsehével hívja fel magára a figyelmet és filmes fezstiválok, találkozók gyakori szereplője. 

Nos, tudod már ki ő? Ki mentette meg Leila hercegnőt? Ha nem, lapozz és eláruljuk!

Lapozz a megfejtésért!

24 óra