46 éve a fél világ zúgott bele: ma senki nem ismeri fel ezt a színésznőt - Fotó

Az igazsághoz hozzátartozik, idén már a 80-at töltötte be. De az is: a plasztika rabja lett - és ennek is van ma már nyoma az arcán.

1944-ben született New Yorkban, apja egy kézbesítőcégnél dolgozott, de a testvére például polgármester volt Floridában. 1965-ben szerzett diplomát történelem és irodalom szakon, és még ekkor sem lehetett volna megjósolni, hogy egyszer világhírű lesz. Pedig ez viszonylag hamar bekövetkezett. Miután néhány évig hiába kereste a helyét, 1969-ben egy Off-Broadway darabban debütált a Wiki híre szerint, majd két évvel később már a Broadwayen játszott. Majd egy évvel később már a tévében is, az első szerepe a Szezám utca című gyerekműsorban volt.

Fotó: Profimedia/RedDot

Világhírnevet azonban az 1978-ban bemutatott Grease hozott a számára. A fél világ bolondult belé - annak ellenére is, hogy nem feltétlenül volt pozitív a szerepe. Ennek ellenére nők tízezrei akartak rá hasonlítani és vágattak maguknak olyan hajat, mint amilyet ő vseilt a vásznon. Három nappal a forgatások kezdete előtt kapta meg a szerepet, ami világhírűvé tette. Máig játszik, színházban, filmekben, és Emmy-díjat is kapott, töbek közt Az elnök emberei című alkotásban nyújtott alakításáért.

De: rájöttél már, ki ő? Ha nem, lapozz ér eláruljuk!

Következő oldal

24 óra