A gyámügy is vizsgálhatja Sáfrány Emesét a “drogügy” miatt - 2 év börtön fenyegeti őt és Béres Anettet

A Naphire.hu tudta meg:kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a teaszeánszon résztvevő két hírességet. Bár börtön fenyegeti őket, Sáfrány Emese esetében a kisfia miatt nagyobb is lehet a tét.

Több mint egy éve már, hogy kiderült: Béres Anett és Sáfrány Emese egy titkos teaszeánszon vett részt Siklós közelében, az egykori villalakó pedig a hallucinációi miatt menekülőre fogta és órákon át eltűntként keresték a környéken. Törött csontokkal találtak rá később, több műtétje is volt, ráadásul az ügyben eljárás indult, aminek eredményeképpen a rendőrség már őt és Sáfrány Emesét is kábítószer birtoklásával gyanúsítja. Korábban az már kiderült, egy 38 éves szentendrei nőt ugyanezért, egy 38 éves fővárosi férfit pedig bűnpártolás miatt hallgattak ki. Az ayahuasca nevű tea összetevője ugyanis a tiltott szerek listáján szerepel.

“Folyamatosan bővül azoknak az anyagoknak a köre, amelyeket a törvény kábítószernek minősít és amelyek birtoklását büntetni rendeli, így akár egy adott tiltott hatóanyagot tartalmazó teaféle fogyasztása is megvalósíthat bűncselekményt. Fogyasztás, illetve kábítószer tartása esetén, ha a mennyiség nem haladja meg a törvény által meghatározott csekély mennyiséget, akkor az elkövető vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető” - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a TWN.hu megkeresésére Dr. Magyar György, ügyvéd, aki kérdésünkre azt is elárulta, mire számíthat a két híresség.

Sáfrány Emese tekintetében összetettebb az ügy - hiszen gyermeke is van.

Lapozz a folytatásért!

24 óra