A szívére hallgatott a magyar szépségkirálynő - A Tetovált Államentőknél járt - Fotók

Gyerekkora óta állatok közt nőtt fel, a szívükön viseli a sorsukat. Tótpeti Lili egy állatmenhelyen forgatott, hogy Puerto Rico-ban felhívja majd a figyelmet az állatvédelemre.

Pécelen bukkant fel a napokban Magyarország legszebb lánya: Tótpeti Lili nem véletlenül látogatott el a pest megyei településre – személyesen kereste fel a Tetovált Állatmentők telephelyét, hogy meglepje őket és a lakóikat. A szépségkirálynő nem érkezett üres kézzel, adományában táp és pelenka is volt a bajbajutott négylábúak számára.

„A szüleim tacskókat tenyésztenek, és 14 éve van egy óriás schnauzerünk is, vele nőttem fel gyakorlatilag. Gyerekkoromat az udvaron, az állatok közt töltöttem, három éves koromtól pedig lovagoltam is. Mindig a szívemen viseltem az állatok sorsát, és ez azóta sem változott meg" – mondta megkeresésünkre Lili, mintegy megmagyarázva, a Miss World világversenyen miért az állatvédelemre hívná majd fel a figyelmet.

Fotó: TWN

Lili azt mondja, azért is esett a választása a tetovált állatmentőkre, mert ők különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a bajba jutott kutyákat rehabilitálják. „Ezeket az állatokat az esetek többségében lelkileg is bántalmazták” – magyarázta a királynő, aki a látogatásáról készült filmet magával viszi majd a világversenyre is.

Azt is megtudtuk, az egyesület elsősorban bántalmazott állatokkal foglalkozik, így náluk az örökbeadás is nehézkesebb, hiszen ezeket az állatokat vagy lelkileg, vagy fizikailag, vagy mindkét módon rehabilitálni kell. Ez pedig hosszabb folyamat. "Minden a rehabilitációs központunkban lévő állat kellő foglalkozást igényel, így az átlag maximum létszám 30 kutya. Természetesen mentünk macskákat is, de az viszonylag ritkább, mert menhelyünk nincs 100%-ig felkészülve macskák elhelyezésére." - közölték.

Fotó: TWN.hu

24 óra