"A kezünk közt halt meg" - Megszólalt lánya elvesztéséről Vili bácsi

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség 2018 májusában elhunyt Várkonyi Andrea színésznő, a Barátok köztből ismert Várkonyi András lánya. Vili bácsi most először szólalt meg a tragédiáról.

A színésznő azon a héten töltötte volna be a 39. életévét, évek óta volt a Győri Nemzeti Színház tagja, de az ország szinkronszínészként is ismerhette őt. Várkonyi András mögött nagyon nehéz évek vannak: idén februárban az öccsét, néhány hata a 94 éves édesapját is elvesztette. Vili bácsi, - ahogy az egész ország ismeri őt - most a Fókusznak mesélt először életének megpróbáltatásairól. „Nagyon nehéz. Nagyon nehezen viseltem ezeket a gyászokat, és azon vagyok, hogy túl tudjam élni” – kezdte a vallomását, majd lánya elvesztéséről beszélt.

„Tele van a szobám a fényképével. Állandóan a szinkronban, különböző filmekben találkozom a hangjával. (…) Mintha itt lenne mellettem. Valahogy nem tudom elhinni. Minden héten kint vagyunk a sírjánál. Ő elevenen él bennem továbbra is, mintha el se ment volna” – mondta, és nem titkolta, máig feldolgozhatatlan tragédia ez. „A kezünk között halt meg. Az volt az utolsó kívánsága, hogy ne a kórházban menjen el. Mindenképpen otthon akart lenni, és ez a kívánsága teljesült. (…) Már nagyon szenvedett, mindene fájt” – mondta könnyes szemmel a 71 éves színész.

 

Címlapfotó: RTLKlub/ScreenShot

24 óra