Újabb magyar világsztár születik! Dia történelmet írt

Dia már falusi kislányként is arról álmodott, sportolóként legyen ismert az országban. Most a világhírnév küszöbén áll.

Salamon Dia történelmet írhat! A tényői születésű lány bizonyos szempontból már meg is tette ezt: ő lett az első Magyarországon élő magyar Bikini Olimpia induló. "Egy 1500 fős faluban nevelkedtem, és mindig arról álmodoztam, hogy sportolóként megismerjenek az országban. De azt soha nem álmodtam, hogy világbajnok, majd profi sportoló, majd az első Magyarországon élő Bikini Olympia induló leszek. Az út hosszú és göröngyös volt idáig, de az álmaim teljesültek." - mondta Dia a TWN.hu-nak. 

 

?

A post shared by Diana Salamon IFBB Bikini Pro (@diasalamonfit) on

"Mindig is nagyon sok munkát tettem az életembe, aminek első komoly nemzetközi eredménye 2015 volt, amikor is bikini világbajnok lettem és ugyanebben az évben a közgazdász diplomámat is megszereztem. Mindezt munka mellett, Tényőről busszal bejárkálva edzésekre és iskolába. A világbajnoki címemre profi kártyát kaptam, több száz Magyarországon élő bikini versenyző közül, egyedüliként. Akkor se gondoltam volna még, hogy valaha profi győztes vagy Mr. Olympia induló leszek, de egy biztos minden percben, minden energiámmal azon voltam, hogy egyre jobb és jobb legyek."

"Idén már az összes európai és amerikai profi versenyen világbajnokokkal, európabajnokokkal és Arnold Classic győztesekkel csatázva dobogós helyeken végeztem, majd Spanyolországban győzelmet zsebeltem be, ami minden szakmai vélemény szerint hazai sporttörténelem."

 

?

A post shared by Diana Salamon IFBB Bikini Pro (@diasalamonfit) on

Dia Szeptember 15-én Las Vegasban az Orleans Arenaban a világ legrangosabb testépítő versenyén, a Mr. Olympián száll majd harcba a testépítés és a bikini sport legendáival. "A bikini sport nehézsége, hogy egyszerre kell lenned a legjobb alkatú sportolónak és a legszebb nőnek. A győztes mindig a legkomplexebb sportolónő a színpadon.“ - árulta el lapunknak Salamon Dia.

24 óra