Gyászol Steiner Kristóf!

Megrendítő, ugyanakkor megható sorokkal hozta a világ tudtára: társa itt hagyta őt.

Steiner Kristóf televíziós karrierje elején, még a zenecsatorna műsorvezetőjeként lett hű társa Özgének, akit az egész ország megismert gazdájának köszönhetően. A kínai meztelen kutya tegnap örökre lehunyta a szemeit - Kristóf a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a szomorú hírt, sorai százak szemébe csalnak könnyeket.

 

#ÖzgeKutya három éve rákos. Laphámsejtes karcinóma (magunk közt csak Karcinak becézzük), és bár már két évvel ezelőtt elaltatták volna a dokik, én már megtanultam kezelni őt - jobban, mint bármelyik doki. Az orvosok műthetetlennek nyilvánították, nincs már elég bőre, hogy összevarrják a kimetszett bőrdaganatokat, a különféle drága krémek, természetes csodaszerek pedig sorra bebizonyították, hogy inkább egy "a rákkal együtt élésre" kell felkészülnünk, mint a rákkal való küzdelemre. Én szeretek küzdeni - de nem valami ellen, hanem valamiért. Küzdhetünk azért, hogy a nehézségeink ellenére szép napunk legyen. Küzdhetünk azért, hogy a tragédiák ellenére lássuk meg, mi a szép az életben. Küzdhetünk azért, hogy a lehető legnagyobb komfortot biztosíthassuk annak, akit szeretünk. De - ha már az orvos "tudomány" megbukott, azért küzdeni, hogy "megszabaduljak" a kutyám rákjától illúzió lenne: látom, ahogy a bőrét szépen lassan felfalják a rákos sejtek. És bár Özge békés, nincsenek fájdalmai, és ha egy perce magára marad, azonnal elindul utánunk a másik szobába, zéró betegségtudata ellenére nem mindig könnyű. Ilyenkor megpróbálok úgy nézni a rákra, mint a fagyöngyre egy fa törzsén. Még akkor is, ha "ez az én fám", a fagyöngynek is megvan a helye a világunkban. Nehéz erről beszélni, mert nem akarunk tudni róla, de mind szépen lassan, de biztosan elmúlunk így vagy úgy, közben pedig burjánzanak a sejtek, vírusok, baktériumok építenek ki kicsiny univerzumot a testünkben - azaz zajlik az élet bennünk is, ahogyan körülöttünk. Ahogyan tavak fakadnak. Ahogyan folyók borítanak el területeket. Ahogyan erdőségek szaladnak fel hegyoldalakra. Ahogyan koralzátonyok alakulnak ki. A sivatagi homokban élő állatoknak tömegmészárlás, ha egy oázisban megduzzad egy patak, és elárasztja a járataikat - a sivatagban élő madaraknak pedig igazi kánaán, hiszen lesz mit inni, lesz hol pancsolni a hőségben. MINDEN pontosan ugyanígy MINIMUM két pólusú történet... de inkább ezermilliárd aspektusból összeálló csodálatos, ragyogó prizma. A legjobbakat nektek barátaim - Özgétől, tőlem, meg Karcitól, a laphámsejtes karcinómától ;) Photo of #ÖzgeTheDog by @piaannaandchristian ??

A post shared by Kristóf Joseph Steiner (@whitecityboy) on

"Özge útrakelt 

Milliók barátja, négy apa gyermeke, lelke, kutyaformában a Földre érkezett legdrágább kincse, Steiner Frenkó Attias Dagan Özge, törzskönyve szerint Charming Prince To The Wonderful Winds of Summer augusztus 9-én délután 4 órakor belépett az örökkévalóságba" - írja Kristóf, akinek a teljes bejegyzését itt találod:

 

24 óra