Menekülnek a nyaralók a Balatonról! Nem lehet pihenni

Ma kezdődik a Balaton Sound, aminek köszönhetően sokan bosszankodhatnak.

A rendezvény fesztiváligazgatója részletes interjúban mesélt az idei rendezvény újításairól, többek között arról is, igyekeznek a zajszintet is csökkenteni. Ezt például folyamatosan ellenőrzik, és nem csak Zamárdiban, hanem a környező régióban is. Egy telefonos diszpécservonal is működik, ahová be tudnak telefonálni azok, akik hangosnak ítélik meg a zenét. A Balaton Soundnak azonban így is vannak már áldozatai!

 

Are you here yet??☀️ #sound2018 #balatonsound #festival #beach #balaton

A post shared by Balaton Sound Official (@balatonsound) on

Az InfoRádió híre szerint azonban a Balaton Sound már nem mindenkinek okoz örömet és kárt a régióban. A tó vize ugyanis átviszi az elektronikus zene mély tónusú, ritmusos hanghatásait az északi partra. A szemközti település, Csopak polgármestere, Ambrus Tibor elmondta, elpártolnak tőlük a Sound ideje alatt a pihenni vágyó nyaralók.

"Azt tapasztalom, hogy a nyugalmát zavarja az embereknek, mert nem mindenki azért jön a Balatonhoz, hogy hangos zenére szórakozzon. Csopakon sokan mentek el, amikor kezdődött a Sound tavaly-tavalyelőtt. Már sokan megnézik, hogy mikor kezdődik a rendezvény, és sok nyaralótulajdonos arra az időre időzíti a nyaralását, illetve sokan a Sound időszaka alatt direkt nem is jönnek le Csopakra" - mondta Ambrus.

24 óra