Súlyos műtéten esett át a reggeli rádióműsor sztárjának felesége

Élete talán legnehezebb időszakán van túl a Rádió Rock 95.8 RockReggel műsorvezetője: Bűdi Szilárd alig egy hete a párjáért izgulhatott, egy rutinvizsgálaton súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, szinte azonnal műteni kellett. Szili párja, Mónika a TWN.hu-nak mesélt először a megpróbáltatásaikról, - mint mondja – azért, hogy mindenki figyelmét felhívják, nem csak akkor kell orvoshoz menni, ha már baj van.

„Februárban voltam legutóbb egy nőgyógyászati szűrésen, mindent rendben találtak. Aztán most szeptemberben Szilivel együtt mentünk el egy nagy szűrőprogramra. Ott már egy hatalmas méretű mióma látszott az ultrahangon. A nőgyógyász azonnali műtétet javasolt – mondta lapunknak Móni.  - Gyorsan növekvő, rossz helyen lévő méhizomgöb (mióma) alakult ki. A műtét nem várhatott. Október 25-én már a kórházban vártam a sorsomat. Lelkileg attól volt nehéz, hogy az orvosnak kötelessége volt teljes körűen tájékoztatni és borzasztó volt szembesülni minden egyes szavával, ami elhagyta a száját.

A tervek szerint Móni műtétje egy órán át tartott volna, de menet közben derült ki, sokkal súlyosabb a helyzet, mint hitték. Fent állt a veszélye, Móni méhét csonkolni kell, de akár el is veszítheti.

"Egy nőnek ez a mondat a teljes megsemmisülést jelenti – így Móni. - A műtét előtt kábító nyugtató gyógyszert kaptam, majd a műtőben teljes mélyaltatásban feküdtem, számban tubussal, ami a légzést biztosította. Nem várt nagy műtét lett a végeredmény. Közel három órát altattak és műtöttek, mert az operáció idejére a miómám mérete a méhemével volt egyenlő. De megúsztam. Igaz, legközelebb csak egy év múlva kezdhetünk újabb babáról álmodozni."

Móni azt mondja, semmi jele nem volt annak, baj van. Ha nem mennek szűrésre, a jövő évben már biztos, hogy csak az eltávolítás lett volna az egyetlen megoldás.

"Négy hét múlva lesz meg a szövettan eredménye. Az orvos szerint ránézésre jóindulatú mióma volt. A kisfiúnk, Noel irtó cuki! Lassan lépegetve sétál velem, simogatja a hasamat és színes mesefigurás ragtapaszokat tesz a varrataimra – mesélte Szili kedvese. – Ami azonban fontos, és az én példám a bizonyíték rá: mindenki tud a párjával moziba, koncertre menni. Plázában csavarogni. Unatkozni otthon a kanapén. Tessék a naptárba a szűrővizsgálatokat is beírni a koncertek mellé! Könnyebb a szűrésre járni mint szembesülni egy ilyen betegséggel, és egy ekkora műtétre készülni!"

Bűdi Szilárd a TWN-hu-nak azt mondta, ilyen helyzetekben ő igyekszik mindig keményebben viselkedni, hogy ezzel erőt sugározzon a feleségének és jelezze, minden rendben lesz.

"A műtét a tervezett egy óra helyett három órán át tartott – már az is nehéz volt, hiszen nem tudhattam az okát. Amikor utána megláttam Mónit még alvó állapotban az ágyán, na akkor lett úrrá rajtam is a félelem. Az megrendítő volt" – mondta a RockReggel műsorvezetője.

Szili azt mondja, a nehezén most már túl vannak, és gőzerővel a Jazztelen nevű zenekara hamarosan megjelenő klipjére, valamint a november 11-i lemezbemutató koncertjére készül. 

24 óra