Nem a hűtőben a helye: ha itt tárolod a paradicsomot, hetekig friss és ízletes marad

A titkos hely a hűtő helyett

A paradicsom számára ideális tárolási környezet a hűtőnél melegebb, szobahőmérsékletű, jól szellőző hely. A konyhapulton, egy napfénytől védett, száraz sarkot érdemes választani, ahol a zöldség természetes módon folytatja érését, miközben megőrzi lédússágát és ízét. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl, mert a levegő áramlása segít elkerülni a penészedést és a túl gyors romlást. A paradicsomot érdemes szárával felfelé tárolni, így a gyümölcshús kevésbé sérül, és tovább megőrzi állagát. Ha a paradicsom kissé még kemény, de már színesedik, a szobahőmérséklet ideális az éréshez, így hetekig friss maradhat, miközben az íze megőrzi természetes édességét és savasságát. Ezzel a módszerrel a paradicsom élvezhető, zamatos és tápanyagokban gazdag marad, miközben a hűtő okozta textúraváltozásoktól és ízvesztéstől mentesül.

 

Leadfotó: 123rf

24 óra