1 kanál ebből az italból naponta, és porcelán sima lesz a bőröd: íme, a japán nők titka

Ez az ital a japán nők titka

A japán szépségtitkok egyik legkülönlegesebb, nyugaton is egyre népszerűbb eleme egy hagyományos fermentált ital, az amazake, amelyet rizskovásszal készítenek, és amit Japánban régóta a bőr egyik legerősebb természetes támogatójaként tartanak számon. Ez a sűrű, krémes állagú, enyhén édeskés rizsital tele van olyan, természetesen kialakuló aminosavakkal, vitaminokkal és enzimekkel, amelyek a bőr rugalmasságát, hidratáltságát és egyenletes textúráját segíthetik. Nem véletlen, hogy sok japán nő mindennap legalább egy evőkanálnyit fogyaszt belőle, mert úgy tartják, hogy a benne található bioaktív anyagok belülről támogatják a bőr megújulását. Az amazake hagyományosan úgy készül, hogy gőzölt rizst kevernek össze koji-gombával, majd a lassú fermentáció során természetesen édes, tápanyagokban gazdag ital jön létre, amit évszázadok óta fogyasztanak energizáló, emésztést támogató és szépségmegőrző hatásai miatt. Az amazakéban található béta-glükánok és antioxidánsok hozzájárulhatnak a bőr védekezőképességének erősítéséhez és a finom vonalak megjelenésének mérsékléséhez, miközben a fermentáció miatt rendkívül könnyen emészthető formában kerül a szervezetbe. Japánban teljesen hétköznapi szokás, hogy a nők reggelente vagy lefekvés előtt egy kanállal bekapnak ebből az italból, mert úgy tartják, hogy néhány hét rendszeres fogyasztás után a bőrük simábbá, egyenletesebbé és rugalmasabbá válik, mintha egy természetes, belülről ható szépségszérumot alkalmaznának. Az amazake népszerűsége ma már világszerte növekszik, és sokan éppen azért fogyasztják, mert egyszerűen beépíthető a napi rutinba, mégis látványos változásokat hozhat, amelyek hosszú távon is megőrzik a bőr fiatalságát.

 

Leadfotó: 123rf

24 óra