Ezzel a titkos hozzávalóval lesz igazán krémes és különleges a tojássaláta
A meglepő hozzávaló: avokádó – és így használd
A majonéz egy részét vagy akár egészét bátran helyettesítheted érett avokádóval. Ez a krémes állagú gyümölcs tele van egészséges zsírokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nemcsak ízben, hanem tápanyagban is gazdagítja a tojássalátát. Az elkészítés menete egyszerű:
Főzz meg 6 keménytojást, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Egy érett avokádót pucolj meg, a húsát villával törd pépesre, és keverd össze egy kevés citromlével, hogy megőrizze szép zöld színét. Add hozzá a tojásokat, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, egy kevés mustárral, és ha szeretnéd, apróra vágott újhagymával. Keverd össze az egészet, és már kész is a selymesen krémes, frissítő ízű tojássaláta. Az avokádó nemcsak krémes állagot biztosít, hanem enyhén diós aromájával különlegessé is teszi az ételt. Aki megkóstolja, biztosan repetázni fog – ráadásul még egészségesebb is lesz, mint a hagyományos változat.
Leadfotó: 123RF