Ha így fűszerezed a rizst, abbahagyhatatlan lesz: mindenki elkéri majd a receptjét

A fűszerkombináció, amitől új értelmet nyer a rizs

A trükk lényege az, hogy a rizst enyhén megpirítjuk olívaolajon vagy kevés vajon, majd a főzéshez használt vízhez egy kevés fahéjat, kurkumát, őrölt kardamomot és csipetnyi füstölt paprikát is adunk – utóbbitól a rizs finom, mély karaktert kap, a fahéj és kardamom pedig édeskés, keleti hangulatot idéz. De itt jön a fordulat: egy kevés lime reszelt héját és egy leheletnyi mézet vagy agavészirupot is belecsempészhetünk, ami harmonizálja a sós és édes ízeket, a főzés végeztével pedig egy marék finomra vágott, friss petrezselyem vagy koriander frissíti fel az összhatást. Az így készült rizs nem csupán egy köret, hanem egy önálló, izgalmas étel, amely önmagában is megállja a helyét. Tökéletes sült zöldségekhez, grillezett húsokhoz, de akár egy egyszerű tükörtojás mellé is felszolgálható. A textúrája selymes, az íze rétegezett, és minden kanál egy újabb meglepetést tartogat: a legtöbb ember első kóstolásra nem is tudja, pontosan mit érez, csak azt, hogy valami különleges történt. Nem csoda, ha a vendégek automatikusan a recept után érdeklődnek majd, és ha egyszer kipróbáltad, biztosan újra és újra vissza fogsz térni ehhez az ízesítéshez. 

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Leadfotó: 123rf

24 óra