Ennél nincs jobb vacsora – a dietetikusok is ezt ajánlják

A dietetikusok által leggyakrabban ajánlott vacsoratípus

Ez nem más, mint egy könnyű, fehérjedús zöldségtál – például grillezett csirkemell vagy tofu mellé tálalt párolt brokkoli, cukkini, répa, valamint egy kevés teljes kiőrlésű gabonaféle, mint a bulgur vagy a quinoa. A titok a tápanyag-egyensúlyban rejlik: a jó vacsora tartalmaz fehérjét, rostot, kevés szénhidrátot és egészséges zsírokat.

Ez az ételkombináció több szempontból is előnyös. Először is, nem terheli meg az emésztőrendszert, így az alvás is pihentetőbb lesz. Másodszor, a fehérje hozzájárul az izomregenerációhoz és az anyagcsere optimalizálásához, míg a zöldségek rosttartalma hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ráadásul az alacsony glikémiás indexű összetevők nem dobják meg a vércukorszintet, így elkerülhető az esti nassolás utáni vágy is.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

A dietetikusok azt is kiemelik, hogy a vacsora ne legyen bonyolult – a legjobb fogások egyszerűek és gyorsan elkészíthetők. Egy ilyen tányér étel nemcsak finom, de minden szempontból ideális lezárása a napnak. És ami talán a legfontosabb: rendszeresen fogyasztva hosszú távon is támogatja az egészséges testsúlyt és a kiegyensúlyozott anyagcserét.

Leadfotó: 123RF

24 óra