Nem a babérlevél az: ettől a hozzávalótól lesz tökéletes a krumplifőzelék

A titok: egy kanál tejföl vagy tejszín helyett egy kis főzőtejszín

Sokan használnak liszt-tej vagy liszt-tejföl habarást a főzelék sűrítésére, azonban ettől gyakran kap egy jellegzetes, „ragadós” állagot az étel. A megoldás: a főzőtejszín. Ez a hozzávaló nemcsak selymesebbé teszi az ételt, hanem harmonizálja az ízeket is – nem túl savas, mint a tejföl, és nem is vizes, mint a sima tej. Egy deci főzőtejszín elegendő egy közepes adaghoz, és már a főzés végén is hozzáadható.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

A főzőtejszín előnye, hogy nem csapódik ki, és nem kell külön habarni – így a kezdő szakácsok is könnyedén elérhetik vele a tökéletes krumplifőzelék-állagot. Emellett kerekebb, lágyabb ízt kölcsönöz a burgonyának, miközben megőrzi a klasszikus magyaros ízvilágot.

Tipp:
Egy csipet szerecsendió vagy kevés dijoni mustár még tovább fokozhatja az ízhatást – de a főzőtejszín önmagában is igazi csodát művel. Ne felejtsd el utána kóstolni, és csak ekkor sózd, savanyítsd tovább az ételt!

Leadfotó: 123RF

24 óra