Tegyél babérlevelet a radiátorra: csodálatos dolog fog történni!

Ha eddig azt gondoltad, hogy a babérlevélnek csak a konyhában veheted hasznát, akkor tévedtél.

Mindenre jó

A babérlevél egy örökzöld növény szárított levele, amit gyakran használnak a konyhában főzés során az ételek ízesítésre. Intenzív, enyhén fanyar és aromás ízt kölcsönöz a leveseknek, pörkölteknek, szószoknak és húsételeknek, de mindig főzés közben kell hozzáadni az adott ételhez, hogy az íze kibontakozhasson. A babérlevelet általában nem fogyasztjuk el, mert kemény és nehezen emészthető, ezért a főzés végén szokás eltávolítani az ételből. A konyhán kívül is hasznos, például természetes rovarriasztóként alkalmazható: a száraz babérlevelek illóolajai elriasztják a molyokat és más kártevőket, ezért érdemes belőle a ruhásszekrényekbe tenni pár darabot. Emellett a népi gyógyászatban gyulladáscsökkentő és emésztést segítő hatásai miatt is népszerű, de ez még nem minden: ha a radiátorra teszed, hihetetlen dolgot tapasztalhatsz otthonodban!

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz a részletekért!

illat