Nem csak a Fanta-ban lehetnek fémdarabok! - Több millió termékét hívja vissza a Coca-Cola

Ilyenre még nem volt példa! A Coca-Cola üdítőital-óriás nyilvános termékvisszahívást kezdeményez Ausztriában, miután egy gyártási hibát fedezett fel.

A Coca-Cola HBC Austria GmbH által közzétett közleményben a vállalat óva int a Coca-Cola, Fanta, Sprite és MezzoMix márkájú, 0,5 literes PET-palackokban kiszerelt üdítőitalok fogyasztásától. Hogy miért? Nos, a válasz hasonló a Nébih által visszahívott üdítő ügyéhez: a gépben egy gyártási lépés során eltört egy szita, és nem zárható ki, hogy a törés következtében apró fémrészecskék kerültek a palackokba - írja a Tag24.de.

A visszahívás kizárólag a 0,5 literes PET-palackokból készült termékekre vonatkozik, amelyek minőségmegőrzési ideje február 4. és 2025. április 12. közötti.

Több millió palack érintett

Sajtóhírek szerint 26 millió palackot érint ez a gyártási hiba, ami pontosan annyi, mint amennyi az elmúlt két hónap termelése volt. A termékeket bármelyik üzletben visszaveszik és blokk nélkül is visszafizetik az árát. Ezeknek a termékeknek a forgalmazása is tilos!

Hogy ezekből a termékekből jutott-e a magyar üzletek polcaira, az egyelőre nem derült ki. A Nébih egyelőre nem közölt ezzel kapcsolatban hírt, mint ahogy más termékek visszahívásáról sem.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra