Temette a család a halott babáját: a gyerek hirtelen megragadta az egyik rokon ujját - Fotók

Sokk egy temetésen: miközben a család egy kilenc hónapos csecsemőt gyászol, az hirtelen megmozdult és megragadta egy rokon ujját.

A Kiara Crislayne de Moura dos Santos nevű kislányt október 19-én szállították a brazíliai Correia Pinto város kórházába, ahol az orvosok megállapították, hogy a baba nem lélegzik és nincs pulzusa sem. Nem sokkal később az orvosok a csecsemőt halottnak nyilvánították. Ezután minden nagyon gyorsan történt: alig két órával később Kiara holttestét egy temetkezési vállalkozó vette át, aki mindent el akart készíteni a temetéshez, amire még aznap sor került volna.

Este a kislány rokonai összegyűltek, hogy elbúcsúzzanak a mindössze néhány hónapos gyermektől. A News.com szerint azonban a temetési szertartáson váratlan dolog történt! A szertartás alatt az egyik rokon hirtelen észrevette, hogy Kiara keze, amelyet a koporsóba fektettek, mozog. Amikor egy családtag odasietett a babához, a gyermek megragadta az ujját. Azonnal riasztották a mentőszolgálatot, akik megállapították, hogy a kislánynak valóban van pulzusa. Sőt, a hullamerevség sem állt be, ami 6-8 órával a halál után szokott. 

A mentősök azonban észrevették, hogy a kislány oxigéntelítettsége nagyon alacsony, és gyorsan kórházba szállították.

Ott az orvosok azonban ismét halottnak nyilvánították a gyermeket - alig 24 órán belül másodszor. Kiara szíve ugyanis leállt. Az édesapa, Cristiano Santos szíve pedig ismét megszakadt: „Már akkor is össze voltunk törve. Aztán volt egy kis remény, de aztán ez történt” - magyarázta a helyi médiának.

De hogyan követhetett el előzetesen ekkora hibát a kórházi személyzet?

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy történt-e mulasztás, hibázhattak-e az orvosok. A boncolás tisztázhatja majd a halál okát is.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra